BEROŠ U ZASTRAŠUJUĆIM PROBLEMIMA: Je li moguće da mu se ovo događa?

Screenshot

Što se događa s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, zapitati bi se mogao svatko onaj tko posljednjih dana u kontinuitetu prati njegove javne nastupe.

Novi val pandemije koronavirusa po svemu sudeći uzima maha te se do te mjere manifestira na hrvatski zdravstveni sustav da ministrovom komunikaciijskom stilu više ne koristi previše tim PR stručnjaka kojega je angažirao ulazeći u političku arenu.

Prije nekoliko dana u medijima su tako predstavnici veledrogerija priznali kako im je Beroš rekao da smanje isporuku lijekova i materijala neophodnih za rad bolnica jer on za dugove nema rješenja.

Potom se saznalo za užasavajuća događanja u bolnici u Dubravi, a dojam javnosti je da ni sam Beroš nije imao pojma što se tamo događa. I kao da sve to nije dovoljno Beroš se nedavno obratio javnosti nakon što je na društvenim mrežama objavio da proglašava potpunu mobilizaciju zdravstvenog sustava. S obzirom na to da je Ministarstvo zdravstva Odluku o mjerama mobilizacije ustanova i njihovih djelatnika donijelo još u ožujku ove godine ta je Beroševa objava na Facebooku zatekla one koji od početka pandemije prate događanja u zdravstvu. Stoga se ubrzo nakon te objave resorni ministar pred novinarima ‘posuo pepelom’ nastojeći objasniti što je točno svojim pozivom mislio.

“Mislim da je vrijeme za slikovitu mobilizaciju. Govorim o potrebi da svi funkcioniraju kako bi maksimalno odgovorili na ovu ugrozu. To je naša obaveza i to je smisao ovoga što sam objavio”, pokušao se Beroš pojasniti te zatim dodao: “Očigledno sam postigao ono što sam želio, potaknuti razmišljanje o trenutku u kojem se nalazimo. Mislim da je vrijeme za solidarnost”.



Sve u svemu čini se kako je doista pred nama nezgodno vrijeme, ali i slom zdravstvenog sustava, u tom se procesu Beroš sve teže snalazi pa je stoga i njegova umirujuća komunikacija s prvog vala sada postala konfuzna i zabrinjavajuća. Zna to vrlo dobro i premijer Plenković koji je također sve nezadovoljniji svojim nekoć popularnim ministrom, no trenutna situacija ne omogućava mu nikakve daljnje korake, i riješavanje ove ionako kompleksne situacije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI