BIO CIJEPLJEN I I NEGATIVAN NA KORONU: Zaprimljen je u bolnicu gdje se zarazio i ubrzo preminuo

Ilustracija

Slobodan Estrajher (76) zaprimljen je u KBC Rijeka 19. kolovoza, zbog pregleda začepljenih karotidnih arterija i daljnjeg liječenja.

Iako cijepljen s obje doze Pfizera, testiran je na koronavirus, a do pristizanja rezultata PCR testa proveo je čitav dan u sobi za izolaciju, piše Jutarnji.hr.

Nakon što je test pokazao da je negativan, smješten je na Kliniku za neurologiju, u sobu s još dva pacijenta koji su prošli istu proceduru.

Za razliku od pacijenata, djelatnici KBC-a Rijeka, među kojima ima i necijepljenih, nisu imali obavezu PCR testiranja pri dolasku na radno mjesto u bolnicu.

Esterajher je, nakon pretraga radi operacije trebao biti premješten na drugi odjel, pa su mu pet dana nakon dolaska u bolnicu, ponovno napravili PCR test. Međutim, 24. kolovoza, bio je pozitivan, kao i druga dva pacijenta iz njegove sobe. Simptoma, osim škakljanja u grlu, nije imao, ali su ga prebacili na covid odjel. Devet dana kasnije, stanje mu se zakompliciralo. Zbog respiratorne insuficijencije, završio je na kisiku i preminuo 4. rujna.



Slobodan je jedan od rijetkih preminulih u Hrvatskoj koji su bili cijepljeni objema dozama, u Primorsko-goranskoj županiji, do sada, takvih je bilo samo četvero, a radilo se o ljudima starije životne dobi s više drugih komorbiditeta.

Njegova supruga Jadranka Jurčić, kaže da joj je suprug bio srčani i plućni bolesnik, pazio se čitavo vrijeme pandemije i cijepio čim je stigao na red, nakon čega se nastavio paziti. Šokirana je što neke od sestara na tom odjelu nisu cijepljene.

“Kada sam o tome pitala šefa odjela, on mi to nije ni potvrdio ni demantirao” rekla je za Jurčić, koja je poslala mail ravnatelju KBC-a Alenu Ružiću.

U pismu je apelirala na cijepljenje medicinskog osoblja, pogotovo onih koji rade s teškim pacijentima. Ružić joj je vrlo brzo odgovorio, izrazivši žaljenje zbog smrti supruga te ističući da je i on svjestan tog problema, ali da nema zakonske ovlasti prisiliti djelatnike na cijepljenje.

U KBC-u Rijeka potvrdili su da na Klinici za neurologiju rade tri sestre koje nisu cijepljene niti su preboljele Covid, dodajući da se te redovito testiraju. Međutim, kažu da zarazu nije prenijelo necijepljeno medicinsko osoblje, ističući da su “zbog tog slučaja proveli potrebne izvide”.

Pretpostavljaju da je zarazu unio jedan od pacijenata iz sobe, koji je na prvom PCR testu bio lažno negativan i bez simptoma covida. Iako je samo jedan od pacijenata iz te sobe bio necijepljen, svi su bili testirani pri ulasku u bolnicu i u samoizolaciji do stizanja rezultata testa, a kako tada još nitko nije imao simptome, zaraza se proširila na ostale pacijente iz sobe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI