Bivši Bandićev pročelnik za financije: “Ne bih mu bio u koži, situacija je složena”

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Tek što je preuzeo funkciju gradonačelnika Zagreba, bacio se na posao Tomašević. Preko vikenda će raditi kako bi mogao što prije krenuti u rješanje problema i donijeti prve konkretnije poteze.

Naravno, potezi će morati pričekati s obzirom na to koliko je problema i preuzeo, ali jedan od prioriteta je sređivanje gradskih financija.

Dug u gradskoj kasi procijenjen je na oko 2 milijarde kuna. O tome službeno – još ni riječi.


“Važno je da ne izlazimo s parcijalnim uvidima ili nečem što bi izgledalo kao paušalna ocjena, tako da smo zamolili javnost za malo strpljenja posebno vezano uz financijsku situaciju”, rekla je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec, dok Bandićev dugogodišnji čovjek za financije kaže – nisu ni svjesni što ih čeka.

“Ne bih mu bio u koži, situacija je složena, nije nerješiva. Ali se ne može riješiti u kratkom roku”, rekao je bivši gradski pročelnik za financije Slavko Kojić.Na red će doći i revizija poslova s odvozom glomaznog otpada s tvrtkom Petra Pripuza s kojim je Bandić dijelio optužnicu.

“Svi ugovori koji su potencijalno štetni i smatramo da nisu u najboljem interesu grada sigurno su prioritet”, rekla je Dolenec.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI