BLIŽE SE LOKALNI IZBORI Iznenadit ćete se tko je sve u igri za zagrebačkog gradonačelnika

Iako do lokalnih izbora u Hrvatskoj ima još dosta vremena jer će se održati 16. svibnja, već se zahuktava predizborna kampanja.

Vjerojatno je jedna od najzanimljivijih utrka za gradonačelnika Zagreba.

Iako se u javnosti spekuliralo kako će HDZ-ov čovjek biti Damir Vanđelić, on je odbio tu mogućnost. Poručio je kako je obnova Zagreba sada najvažnije pitanje za građane.

“Sam sam donio odluku o tome što je prioritet za Grad Zagreb. Smatram da je obnova grada Zagreba prioritet i ništa drugo”, rekao je Vanđelić u srijedu.

Nakon toga, pojavili su se upitnici iznad glava građana, ali i konkurenata za gradonačelničko mjesto o tome tko će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba.



U nekim se kuloarima pojavilo ime bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

No, kako doznaje N1, od toga neće biti ništa.

Na upit N1 o tome razgovara li HDZ s njom o kandidaturi, bivša predsjednica je jasna: “Ne! Andrej zna da u ovoj fazi svojega života apsolutno nisam zainteresirana za unutarnju politiku”, rekla je.

Kuloarski se, također, kao mogući kandidat spominje i ministar financija Zdravko Marić, kojega priželjkuje dio HDZ-a, ali neslužbeno se čuje da on to ne želi.

Također, govori se i o Mislavu Hermanu, kao šefu zagrebačke organizacije, no službeno će HDZ odluku o svom kandidatu donijeti u sljedećim tjednima.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI