BORBA ZA RIJEKU: Jesu li ovo HDZ-ovi kandidati za gradonačelnika?

Goran Kovacic/PIXSELL

Prvi dio priprema za lokalne izbore, tako HDZ-ovci opisuju drugi val svojih stranačkih izbora na kojima će birati šefove lokalnih organizacija. Na provedbi tih izbora inzistiralo je vodstvo stranke predvođeno premijerom Plenkovićem, i to kako im se ne bi dogodilo da na lokalne izbore budu primorani izlaziti s kadrovima koji ne uživaju potporu vrha stranke.

Kada je o lokalnim izborima riječ Plenkoviću su, kao što je od ranije poznato, vrlo značajni veliki gradovi, a u tom se kontekstu kao najsloženiji slučaj čini Rijeka, grad u kojem vladajuća stranka nikada nije pobjeđivala na izborima.

No, premda bi Plenković želio iskoristiti situaciju i odlazak SDP-ova Vojka Obersnela u mirovinu to ne ide nimalo glatko, baš kao što ni situacija u Primorsko-goranskoj županiji po HDZ nije blistava.

Naime, na čelu županijskog odbora ostat će Oleg Butković, no nije poznato tko bi mogao prezuzeti kormilo stranke u Rijeci, a time moguće postati i stranački kandidat za gradonačelnika toga grada.

Po stranačkim kularima u tom se kontekstu spominje Kristijan Staničić predsjednik Hrvatske turističke zajednice koji se kao kandidat HDZ-a za gradonačelnika već okušao na lokalnim izborima održanima u svibnju 2017. godine.Uz njega u kontekstu kandidature spominje se i gradski vijećnik Josip Ostrogić koji je u veljači 2013. godine izgubio izbore od kolege iz stranke Lucijana Vukelića koji također slovi za potencijalnog stranačkog kandidata za gradonačelnika Rijeke.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI