BOŽINOVIĆ I JANDROKOVIĆ U OKRŠAJU: Čiji će kandidat ovladati organizacijom?

Premda drugi val HDZ-ovih izbora ne nosi neka pretjerana iznenađenja, zanimljivoj situaciji svjedoči članstvo u HDZ-u Zagrebačke županije gdje su snage odmjerili Željko Turk i Damir Mikuljan.

Da je situacija u ovoj organizaciji ozbiljna potvrdili su i medijski napisi o fizičkim obračunima među članstvom unutar ovog ogranka, a osim toga, u ovoj organizaciji prema tvrdnjama upućenih stanje je u najmanju ruku kaotično još otkako je uhićen velikogorički gradonačelnik Barišić, tada je poziciju vršitelja dužnosti preuzeo Željko Turk. Upućeni svjedoče da se on s krizom nije najbolje snašao, pa se smatra da bi Mikuljan mogao biti taj koji će zamijeniti Barišića, i to zahvaljujući potpori članstva.

Mikuljanu je navodno naklonjen i sam Plenković, a upućeni pričaju kako je njegova struja i prije Barišićeva uhićenja s njim ulazila u konflikte i to još od europskih izbora kada je njegova struja tražila raspuštanje županijske organizacije zbog nezadovoljstva Barišićem. No, Barišić je u suradnji sa Matom Čičkom Mikuljana uspio smijeniti s mjesta šefa Skupštine Zagrebačke županije iako je Mikuljan imao potporu Davora Božinovića.

U tom procesu značajnu ulogu mora da je odigralo to što su Barišić i Čičak kadrovi Gordana Jandrokovića, koji se navodno i sada založio za Čičkov ulazak u Sabor.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI