BOŽINOVIĆ KOMENTIRAO ‘ILEGALNO’ OTVARANJE TERETANA I PORUČIO: ‘Mislio sam da će jedna druga stvar biti glavna vijest’

Cropix

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite i potpredsjednik Vlade Davor Božinović gostovao je u Dnevniku HTV-a gdje je komentirao epidemiološku situaciju i mjere koje su još uvijek na snazi.

“Hrvatska je u ovom trenutku najliberalnija što se tiče mjera u Europi. U drugim su zemljama uvedeni i policijski satovi, ljudi ne mogu napuštati zemlju i mnogo toga je zatvoreno”, rekao je Božinović.

Dodao je da se u Hrvatskoj krenulo s popuštanjem mjera u dogovoru s epidemiološkom strukom. Božinović ističe da je na prvom mjestu zaštita zdravlja hrvatskih građana.

“To uključuje i bavljenje sportom, pa je i on dopušten na otvorenom, te na bazenima i u balonima gdje postoji mogućnost dodatnog prozračivanja”, rekao je.

Podsjetio je kako je obrazovanje vrlo važan segment, kazavši kako je mislio da će danas biti glavna vijest da je 150 tisuća starijih đaka osnovne škole krenulo u školu dodavši da se ne može odmah otvoriti sve.Božinović je također rekao da je Vlada RH do sada uložila 9 milijardi za pomoć gospodarstvu. “Pokušavamo iz svih aspekata olakšati ovo teško vrijeme, ne samo za ljude u Hrvatskoj već diljem svijeta. Ovo je globalna pandemija koju nitko ne pamti, koja odnosi živote, pogotovo kada pomislimo da je ona nestala, da je virus nestao”, poručio je.

Dodao je i kako ima pojedinaca koji krše propisane epidemiološke mjere, a što se tiče vlasnika zagrebačke teretane, koji je danas uhićen jer je otvorio teretanu i prekršio mjere, kazao je da, koliko je upoznat, sve nadležne službe su postupile u skladu sa zakonom.

Božinović je kazao kako daljnje popuštanje mjera ovisi o tome koliko će se građani ponašati disciplinirano. Dodao je da se nada da će virus oslabiti kada dođe lijepo vrijeme.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI