Božinović o incidentu u Vukovaru: Koliko vidim, nema zataškavanja

Foto: Cropix

Teški incident koji su u Vukovaru izazvali državni tajnik u Ministarstvu branitelja Stjepan Sučić i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru Krunoslav Šeremet komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Njemu su, naime, iz Nacionalnog sindikata policije poslali pismo u kojem se tvrdi da su “tri osobe“ privedene u prostorije Policijske postaje Vukovar, gdje je visoki dužnosnik Vlade, “po našim saznanjima zaprimljenih od kolega policajaca psovao jednom policajcu ‘majku četničku’, te prijetio policajcima koji su postupali prema istima riječima da će (visoki dužnosnik) otići kući po oružje i sve ih ubiti, tijekom navedene galame i prijetnji, visoki dužnosnik je razbio vrata i staklo na istima uslijed čega je teže ozlijedio i ruku, a nakon čega su isti suprotno odredbama Prekršajnog odnosno Zakona o kaznenom postupku pušteni kućama”.

U pismu spominju i navodnu intervenciju ‘s razine ministara iz Vlade’ na temelju koje su uhićeni pušteni te tvrde da je policijsko priopćenje o incidentu ‘neozbiljno i uvredljivo za sve policijske službenike’.

“Nisam upoznat s detaljima. No, iz priopćenja Policijske uprave vukovarsko-srijemske vidljiva mi je reakcija policije u vidu postupanja na samom mjestu događaja te dovođenje u službene prostorije, kao što bi to bilo u svim sličnim situacijama. Također, koliko vidim iz priopćenja, podnošenje prijava za utvrđena protupravna ponašanja osporava tvrdnje o navodnom zataškavanju ili intervencijama za osobe”, rekao je Božinović za Jutarnji list i najavio da će zatražiti detaljnije izvješće Ravnateljstva policije o kronologiji policijskog postupanja.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI