BUJAS ZADOVOLJAN MJERAMA! Otkriva što još traže od Vlade: ‘Naši zahtjevi ostaju i dalje!’ Oreščanin: Trebalo im je dva i pol mjeseca

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u četvrtak obznanio je javnosti koje se epidemiološke mjere popuštaju od ponedjeljka.

“Nema mjesta pretjeranom popuštanju ili prestanku odgovornog ponašanja svih građana. Mjere koje se popuštaju odnose se na sljedeće: da se ugostiteljima koji pružaju uslugu omogući prodavanje kave za van i tako omogućujemo njihovu poslovnu aktivnost, s time da mjere koje imaju naknadu za veljaču vrijede za cijeli mjesec”, rekao je Plenković.

Omogućuje se otvaranje teretana i fitness centara uz poštovanje epidemioloških mjera, treće, djeci se omogućava nastava u školama za strane jezike i na kraju, uz poštivanje epidemioloških okvira, omogućit će se otvaranje kladionicama i automat klubovima, uz ograničenje koje se odnosi na konzumaciju pića”, rekao je premijer Plenković.


Za naš portal Hrvoje Bujas iz udruge Glasa poduzetnika rekao je da su relativno zadovoljni s popuštanjem mjera koje su na snazi od 22.11.

“Vlada je prihvatila gotovo sve naše prijedloge za popuštanje mjera. Drago mi je da će ljudi napokon moći zaraditi svoj novac na tržištu. Ipak, coffe to go za ugostitelje je samo djelomično rješenje”, rekao je Bujas.Dodaje kako su ekonomske mjere koje predlažu iz UGP-a i dalje na stolu i od njih neće odustati. “Predlažemo obeštećenje koje bi moglo biti jednokratno, za one objekte s padom od 60% sa minimalno 100 tisuća kuna”, rekao je i dodao da su to potpuno realni zahtjevi od kojih neće odustati.

Izvršni direktor UGP-a Dražen Oreščanin rekao nam je da je Vladi trebalo 2 i pol mjeseca da donese te mjere i dodao: “Naši zahtjevi i prijedlozi se znaju i mi od njih ne odustajemo!”

Ranije danas je za naš portal Oreščanin komentirao i prosvjed koji je najavljen na stranici “Probuđena Hrvatska”.

“Mi nismo u organizaciji tog prosvjeda, ima nekih podupiratelja iz UGP-a. Mi se s njihovim prijedlozima slažemo djelomično. Jasno se zna svrha i rad naše udruge, taj prosvjed je legitiman i svatko ima pravo na svoje mišljenje”, zaključio je Dražen Oreščanin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI