Čačić pozvao na dodatno pooštravanje mjera: Najodgovorniji u državi svjesno su lagali. Za to se snosi odgovornost

Varaždinski župan Radimir Čačić pred novinarima je u Varaždinu pozvao na dodatno pooštravanje mjera u zemlji, navodeći svoju županiju kao primjer da mjere uvijek koriste.

“Potpuno je jasno u hrvatskoj javnosti, barem onoj koja ne prikuplja poene na ljudskoj smrti i patnji, da Hrvatska strašno kasni s mjerama”, kazao je.

“Građanima Varaždinske županije je potpuno jasno da su nas držali u ovakvoj ugrozi i doveli do toga jer mjere su odbijali prihvatiti nekoliko tjedana za redom, dok to zaista nije bilo izdrživo. Brojevi govore sve”, ustvrdio je Čačić, a potom optužio:

“Još jednom ću ponoviti; svi oni koji su govorili, a takvih je bilo i među onima koji su najodgovorniji u ovoj zemlji, da mjere ne daju rezultate. Siguran sam da nisu tako glupi da su vjerovali u to što govore i siguran sam da su svjesno lagali. Za to se snosi odgovornost.”

“Sve mjere uvijek daju rezultate, samo je pitanje jesu li one dovoljno jake, da li one samo ublažavaju krivulju ili dovode do pada”, rekao je.



Za svoju županiju kazao je kakvi su trendovi nakon dva tjedna oštrijih mjera:

“Ovog trenutka smo dovedeni u horizontalu s blagim padom nakon samo 14 dana. Hrvatska će slične rezultate imati za četiri, pet dana.”

“Ono što će i dalje neko vrijeme rasti su smrti, jer to je pomaknuto za još tjedan ili dva, jer to su zaista teški bolesnici”, kazao je i poručio:

“Pozivam Stožer da ne žmirmo. Najmanje što moramo uvesti je… odmah, istog trena uvesti online (nastavu) za srednje škole i odmah online za više razrede osnovnih. To je donja granica mjera koje se moraju uvesti. Ne treba nitko niti sanjati da će se mjere ublažiti 21. prosinca. Još uvijek očekujem, ne hodogram ublažavanja mjera, nego hodogram pooštravanja.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI