Čačić: “Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora. Apsolutno neću podržavati HDZ”

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Radimir Čačić bio je gost u RTL Direktu gdje se osvrnuo na cijele lokalne izbore i progovorio o svom porazu za župana Varaždinske županije od Anđelka Stričaka.

“On je jedan srednji vojnik partije bez nekakvih referenci s razvijenom političkom i socijalnim inteligencijom. Vidio sam premijera da se žalio na nekorektnosti, kad bi mediji pratili županijsku razinu – ta razina prljavština koju je HDZ upotrijebio… Ja sam 35 puta bio na izborima, vidio sam svašta, izgubio sam s Račanom, doživio sam poraze i pobjede. Ostat ću gdje jesam kao predsjednik stranke koja podržava Vladu na nacionalnoj razini. Razgovarao sam s Plenkovićem. Doveli su ljude koji su kažnjavani za korupciju, koji su pravomoćno osuđivani, koji su kažnjavani i optuživani za bludničenje (Pavkovića). Upotrijebili su ljude s optužnicama i to sve u prvom krugu, a zamislite u drugom krugu. Izašli su s javnom objavom i jumbo plakatima ‘Čačić žetončić’ s objašnjenjem ‘Nemojte za njega glasati on na nacionalnoj razini surađuje s nama’. Zamislite. Sa SDP-om su napravili isto.”, rekao je.

Upitan je hoće li podržati HDZ:


“Sve sam rekao to premijeru, tim i gorim riječima. Ovako. Imaju jedan dan. Sutra. Mi smo potpisali deklaraciju; da sa strankama koje imaju u svojim redovima kriminalce i ljude optužene za kriminal i korupciju i onima koji to podržavaju mi ne želimo imati posla ni na kojoj razini. Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora. Apsolutno neću podržavati HDZ. Sutra ste me trebali zvati. Mi imamo stvar na nacionalnoj razinu , veliku. Mi smo dobili niz općina, dobili smo podršku, zadovoljni smo. Stranački smo ojačali. Mi smo zadovoljni ali da bi podržavali na nacionalnoj razini bez izostanaka inzistiramo na dinamici brza pruga Zagreb – Lepoglava- Varaždin – Čakovec. Na nacionalnoj razini očekujemo konkretnost, a što se tiče naše suradnje u tome – ako ne budu duboko u korupciji, Čehok i ekipa, bit će suradnje.”

Facebook CommentsLoading...
DIJELI