Čekamo novu turističku sezonu, ali pristojba u nekim mjestima bi mogla biti i dvostruko veća

Turisti koji bi boravili u Dubrovniku mogli bi se iznenaditi iznosom turističke pristojbe koja je dvostruka veća u odnosu na prošlu godinu te je ministrica turizma Nikolina Brnjac najavljivala je rješenje problema još prije mjesec dana.

“Osobno smatram da bi se pristojba trebala smanjiti s obzirom na ograničenu ponudu koju dajemo gostima u muzejima i ostalim sadržajima”, rekao je Mario Matković, direktor hotela.

Iznos pristojbe različit je po gradovima i općinama, a država definira najniži i najveći iznos. Turističke pristojbe u određenom postotku se vraćaju gradu za unapređenje infrastrukture, a 30 posto ostaje turističkoj zajednici.


“Definitivno bi trebalo da se to riješi jer smo mi uputili i upit i Ministarstvu turizma. U našoj županiji problem je najviše Split i Podstrana. Sve ostalo je manje-više na minimumu”, kaže Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Snižavanje pristojbe ministrica je najavljivala baš u Dubrovniku.“Imamo različitih prijedloga, s 20 na 10 kuna, u Dubrovniku i na ostalim lokacijama također”, rekla je ministrica Nikolina Brnjac 23. travnja.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI