Čelnica sindikata Podravke javno lobira za Gorana Markulina, Davora Doku prozvala opasnim i nepoželjnim za novog predsjednika

Čelnica sindikata i članica Nadzornog odbora Podravke Ksenija Horvat javno se zalaže da novi predsjednik bude direktor Cromarisa Goran Mrkulin. Pisala je premijeru Andreju Plenkoviću te je u intervju za Podravski list izjavila kako bi bilo vrlo opasno i nepoželjno da bude izabran član uprave Davor Doko. 

Navodi da je Doko neosjetljiv prema radnicama, protivi se zapošljavanju mladih i povećanju osnovice plaće. Dalje navodi kako se od novog predsjednika uprave očekuje kontinuitet ulaganja u nogomet i rukomet i zato je “bitno da dođe netko tko se stvarno osjeća Koprivničancem i podravkašem”.

No čini se kako Markulin nema potporu Plenkovića. Naime, bio je član uprave Podravke od 2005. do 2008. godine, u doba afere Spice, a u upravu ga je pogurao Damir Polančec, bivši Sanaderov potpredsjednik Vlade.

Nadalje, brat je Roberta Markulina, kontroverznog dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza koji je imao ‘zanimljive’ poslovne aranžmane s Podravkom u mandatu Marina Pucara, kako piše Danica.hr.

Isto tako je Ksenija Horvat lobirala da čelnik bude Marin Pucar te su ubrzo nakon preuzimanja funkcije mediji otkrili da je sindikalistica muža sa srednjom spremom uspjela zaposliti u Belupu, a kćer u Podravku.



Također je branila mendžere i Damira Polančeca nakon uhićenja u aferi Spice koji je nepravomoćno osuđen.

Podsjetimo, predsjednik Podravke Marin Pucar preminuo je početkom siječnja, a kao kandidati se spominju član uprave Davor Doko, čelnik HGK Luka Burilović, bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić i diretkor Cromarisa Goran Markulin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI