ČIME SE BAVE DJECA HRVATSKIH POLITIČARA? Uspješni i nestašni nasljednici

Ilustracija/Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sin bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma koji se i na nadolazećim lokalnim izborima posljednjih tjedana bori za još jedan mandat medijske stupce puni svojom skupocjenom jurilicom, dok za to vrijeme kćerka bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića nastupa na Dori.

No, i drugi nasljednici svojih očeva i majki koji karijeru bruse u politici za sobom vuku zanimljive priče tako je primjerice Katarina Kitarović studentica prestižnog Harvarda. Kći bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bila je odlična učenica Međunarodnog IB programa u zagrebačkoj 15. gimnaziji nakon čega se odlučila na školovanje u Americi, a ondje joj zasigurno uvelike koristi i stipendija veća od nekadašnje godišnje plaće njene majke.

Usto, mlada Katarina uspjehe niže i kao vrhunska sportašica. Uspješan je i sin bivšeg HDZ-ova ministra pravosuđa, aktualnog saborskog zastupnika Dražena Bošnjakovića, mladi Dino Bošnjaković, koji je sa svega 25 godina preuzeo predsjedavajuću poziciju u NO komunalne tvrtke Ivakop u svojem rodnom Ivanić Gradu gdje je ujedno član predsjedništva HDZ-ove mladeži, ali i član predsjedništva Mladeži HDZ-a Zagrebačke županije.

Stopama svojega oca krenuo je Ivan Račan, sin pokojnog Ivice Račana, koji se po završetku srednje matematičko-informatičke škole pridružio očevu SDP-u u kojem nema neku značajniju poziciju, no zato prema tvrdnjama upućenih ima značajan utjecaj. Račan mlađi u prijateljskim je odnosima s predsjednikom Zoranom Milanovićem, a osim toga vodio je i marketinšku agenciju Maksima komunikacije koja je svojedobno vodila kampanju nekadašnje stranke obitelji Puljak – Pametno.

Kći Željka Reinera medijske je stupce punila kada je za HDZ donirala 30 tisuća kuna, a mnogi su se iznenadili tom izdašnom donacijom stoga što je kći tog poznatog člana vladajuće stranke u to doba imala svega 19 godina. Svojedobno je Reinerova kći na društvenim mrežama obznanila da počinje raditi za HDZ te se od tada u javnosti rijetko pojavljuje.



Sin Branimira Glavaša, mladi Filip, uspješan je odvjetnik, a kći nekadašnjeg predsjednika HSS-a Zlatka Tomčića javnosti je poznata i kao operna solistica. Riječ je, dakako, o Martini Tomčić Moskaljov.

Sin jedinac bivše premijerke Jadranke Kosor viši je asistent na Katedri za komparativnu povijest hrvatske književnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

U Haagu se pak školovao sin Milorada Pupovca, inače zaposlenik riječkog Filozofskog fakulteta. Malo je poznato da Pupovac ima i kćer Tihanu koja je diplomirala socijologiju i filozofiju, ali je zato poznato da se sin predsjednika Milanovića Ante Jakov nedavno okušao kao novinar. U Zagrebu je završio Klasičnu gimnaziju, a poznato je da se jedno vrijeme školovao u inozemstvu, baš kao i kćerka bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koja je doktorski studij upisala na švicarskom Veleučilištu računalnih i komunikacijskih znanosti.

Bandićeva kći Anamarija radi u Combisu, tvrtki u vlasništvu HT-a, dok su zbog svoje raskošne imovine i incidenata medijske stupce punili sinovi HDZ-ova Josipa Đakića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI