ČIME SE BAVE GUCIĆEVI SINOVI? U javnosti se nikad ne pojavljuju

Vrhovni sud oslobodio je zaboravljenog i odbjelog tajkuna Josipa Gucića optužbi za ratno profiterstvo pa mu je s osam kazna smanjena na pet godina zatvora za malverzacije u tvrtkama Amfora i Primorje iz Makarske.

No, dok se oko njega plela pravosudna trakavica Gucić se skrasio u susjednoj Srbiji prepuštajući obiteljski biznis sinovima Zvonimiru i Anti koji se i danas  bave nekretninama, turizmom i prodajom stanova.

Gucićev mlađi sin Zvonimir vlasnik je većine obiteljskih tvrtki, a u poduzetničkim vodama je i njihov stric Vjekoslav, osnivač i nekadašnji vlasnik trgovačkog lanca Getro. Premda tvrtke posluju one danas nisu ni izbliza uspješne kao što su bile devedesetih godina kada su se u njegovoj grupaciji nalazili divovi poput Brodokomerca, Ferimporta i Nika.

Braća Gucić bila su u raznim upravnim i nadzornim tijelima tvrtki koje su bile u vlasništvu njihova oca, a na sudu su se našli u slučajevima Slavonija osiguranje, Osječka pivovara i Nik. Uz braću Gucić vezala se tvrtka Zag-nekretnine koja se uz prodaju automobila bavila prodajom stanova u urbanoj vili u zapadnom dijelu Zagreba. Gucići su povezivani i uz firmu Hrvatske nekretnine, a osim toga tu su i tvrtke Casa i Rudar u čijem je vlasništvu zgrada u centru Zagreba u kojoj se uz ostalo nalazi čileansko veleposlanstvo. Zbog Rudarove parcele u Resniku Ante Gucić svojedobno se našao u središtu skandala radi kojega se po medijima povlačio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Naime, Gradska uprava bila je spremna zamijeniti građevinsko zemljište u Središću vrijedno 8 milijuna eura za Gucićevo u Resniku gdje je planirano groblje za kućne ljubimce. Zbog pritiska javnosti Bandić je na koncu od tog posla odustao. Preko porečkog hotela Mauro Gucići su u Poreču nastojali okrenuti se turističkom biznisu, a u blizini Poreča poznate su i njiihove pokretne kućice koje daju u najam.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI