CJEPIVO KREĆE ZA SISAK I OKOLICU! Beroš: U subotu epidemiolozi idu cijepiti ljude protiv koronavirusa

Nakon razornog potresa koji je oštetio i Zagreb ministar zdravstva Vili Beroš obišao je Klinički bolnički centar Dubrava koja je nedavno postala Covid bolnica i gdje je komentirao trenutnu situaciju i planove. Ministar je objasnio da se snaga i zajedništvo medicinskih djelatnica očitovalo neki dan kad su zaprimili niz COVID pozitivnih bolesnika iz Sisačko-moslavačke županije.

“Vjerujem da zajedno možemo dalje. Jutros sam zaprimio vrijednu informaciju da je na jučerašnji dan je prikupljen rekordan broj, preko 750 doza krvi samo u Petrovoj 3”, rekao je ministar koji ističe da su pred nama veliki izazovi. Dodao je kako ovih dana intenzivno radim da omogući adekvatnu zdravstvenu skrb.

Osvrnuo se na štetu nastalu potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji. Kaže da je 90 posto zgrada sisačke bolnice oštećeno i van funkcije. Najavio je kako se dio pristiglih cjepiva protiv koronavirusa preusmjerava na tu županiju.

“Organizirali samo da u subotu ide tim epidemiologa i procijepit će sve koji se nalaze u kolektivnom smještaju, djelantike Hitne pomoći i hitnih službi koji će tamo biti iduća tri tjedna”, rekao je ministar te istaknuo da epidemija traje, a cijepljenje je određeni dio rješenja.

Ministar kaže da šalju oko 1000 doza cjepiva, a epidemiolozi će na terenu izvidjeti situaciju i procijeniti treba li slati još doza. Rekao je i da u ovom trenutku ima dovoljno rezervi zaštitne opreme – rukavica i maski.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI