Ćorić je za uhljeba godine dobio skoro 18 tisuća glasova. Čak devet puta više glasova nego na parlamentarnim izborima

Svake godine na Silvestrovo portal Index.hr provodi anketu za najvećeg uhljeba godine. 

Kako navode iz Indexa izbor je razumljivo jako težak. Prošle godine titulu uhljeba godine po izboru Indexovih čitatelja odnijela je Gabrijela Žalac koja ove godine nije bila na listi.

Ove godine uvjerljivi pobjednik s gotovo 18.000 vaših glasova je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

“Ministar gospodarstva i održivog razvoja na razne je načine zaslužio naći se na listi štetočina, a u samom finišu ove godine uspio je to sukobom s poduzetnicima koji jedva preživljavaju krizu uzrokovanu pandemijom. Na sastancima s njima bulji u mobitel i šuti, a nakon sastanaka govori da poduzetnici uzurpiraju javni prostor i da njihove zamjerke ne zaslužuju njegov komentar. U pravoj uhljepskoj maniri na mjesto savjetnika je imenovao mladog HDZ-ovca s tek završenim fakultetom, a sudjelovao je i u imenovanju vlastitoga kuma u Upravu HEP-a”, stajalo je u opisu.

Ministar Ćorić uspio je i nemoguće pa je brojem glasova pretekao svoju kolegicu i suradnicu nekadašnju HDZ-ovu uzdanicu i kninsku kraljicu, a odnedavno bivšu remetinečku uznicu Josipu Rimac.



No, ono što je posebno zanimljivo na parlamentarnim izborima Tomislav Ćorić nije toliko oduševio birače. Ćorić je dobio povjerenje tek 2166 preferencijalnih glasova. Od njega je bio bolji HNS-ovac Predrag Štromar, kolega Josi Aladrović ali i Marija Vučković. Malo koji ministar Vlade Andreja Plenkovića je dobio manje glasova od njega.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI