ĆORIĆ MOŽDA POSTAO NOVI JANDROKOVIĆ: Ministar tvitao o Sveučilištu, treba li se rektor Boras zabrinuti?

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić na svom je Twitter profilu objavio zanimljivu poruku.

Ćorić se više ne prepire s gospodarstvenicima, već sada piše o Sveučilištu.

“Uloga Sveučilišta u Zagrebu na razvojnom putu naše zemlje značajna je i nezaobilazna, kao i odgovornost koja uz nju ide. S njom se treba znati nositi…(tć)”, napisao je Tomislav Ćorić koji, iako izrijekom ne spominje rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa, očito nešto poručuje upravo njemu.

S obzirom da se nagađa kako se Borasu trese rektorska stolica, možda je Ćorić postao novi Gordan Jandroković kojeg su svojevremeno uspoređivali sa svizcem Philom zbog ‘proročkih’ sposobnosti, odnosno vještine nagovještaja odlaska pojedinog HDZ-ovog predsjednika.

U petak u 12 sati održat će se sjednica Sveučilišnog savjeta na kojoj će se raspravljati o stanju na Filozofskom fakultetu i o prijavama za seksualno zlostavljanje na fakultetima Sveučilišta u Zagrebu.  Zbog rastućeg broja afera na Sveučilištu pod Borasovim vodstvom, među kojima su afere zaštite prorektora Ante Čovića od odlaska u mirovinu iako je napunio 71 godinu te informacija da se mimo reda cijepio protiv covida koji je u prosincu prebolio – pokrenuto je skupljanje kritične mase za smjenu Damira Borasa, doznaje Jutarnji list. Da bi rektor bio smijenjen, potrebno je takvu točku dnevnog reda uvrstiti na sjednicu Senata. Prema tvrdnjama upućenih dekana, u ovom je trenu 30-ak članova Senata spremno dati potpis za uvrštavanje točke o rektorovoj smjeni. Da bi rektor bio smijenjen, potrebno je da za tu odluku glasa 36 od 70 članova Senata.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI