COVID POZITIVNI DJELATNICI MINISTARSTVA PRAVOSUĐA DOLAZE NA POSAO? Provjerili smo, evo kakvo je stvarno stanje

Svjedoci smo sve bržeg širenja koronavirusa kojim je sada zaraženo i sve više ministara. Ivan Malenica prebolio je koronavirusa, a isto je i s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. Sada je pak zaražena i ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac. No, u kuloarima se proširila vijest kako je virus ušao i u Ministarsvo pravosuđa te kako djelatnici u iščekivanju nalaza i dalje, moguće zarazni dolaze na posao.

Zbog toga smo kontaktirali samo ministarstvo koje nas je uputilo u situaciju. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Devet službenika Ministarstva pravosuđa i uprave pozitivno je na COVID-19 , dok je šesnaest službenika u samoizolaciji koju su im odredile za to nadležne službe. Službenici kojima su određene mjere ne dolaze na posao i postupaju u skladu s uputama zdravstvenih službi.

U Ministarstvu pravosuđa i uprave postupa se sukladno svim epidemiološkim preporukama i uputama te se provode sve mjere u cilju sprječavanja širenja virusa i zaštite zdravlja svih službenika i namještenika”, naveli su za Dnevno.

Inače, u posljednje vrijeme, kako su epidemiolozi na izmaku snaga i da nalazi testova na koronavirus dolaze čak i više od 24 sata nakon testiranja, građani nakon testiranja odlaze natrag na posao i obavljaju druge obveze. No, takvo ponašanje rizično je, navodili su stručnjaci, a povodom toga, iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, apelirali su n sve građane kako nakon testiranja ostanu u samoizolaciji te da se nakon pozitivnog nalaza obrte liječnicima opće prakse i bliskim kontaktima koji nakon toga također moraju u samoizolaciju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI