CRNKA KOJA JE OSVOJILA ŠKORU: Šef Domovinskog pokreta otkrio tko je krivac!

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Domovinski pokret osnovao je u subotu, 12. prosinca 2020., u Puli podružnicu Istarske županije. Za predsjednicu je izabrana Romina Ališić Crnokrak, zdravstvena djelatnica u službi epidemiologije, dopredsjednici su Snježana Bažaj Boćkaj, Gracijano Kert, Zvonimir Blažević, Miroslav Jelavić, Deni Janko i Danijela Širić, a za rizničarku je izabrana Lovorka Kristić.

Osnivanju su nazočili i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslav Škoro i organizacijski tajnik Darijo Žepina.

Škoro je podsjetio kako je Domovinski pokret stranka koja je utemeljena u veljači ove godine, a dozvolu za rad su dobili u travnju nakon čega su pristupili parlamentarnim izborima i postali treća po snazi politička stranka u Hrvatskom saboru s osvojenih 16 mandata.

“U sklopu priprema za sljedeće lokalne izbore i u sklopu želje da Domovinski pokret ne bude netko tko je plesao samo jedno ljeto, odlučili smo kvalitetnim terenskim radom pokriti što je više moguće područja. Za sada imamo preko 150 temeljnih ogranaka. Radimo iz dana u dan u teškim epidemiološkim uvjetima i imamo preko 8.500 članova”, istaknuo je Škoro.

Škoro je dodao kako je Istarska županija važna te da će biti konstruktivni i u političkom smislu ponuditi opciju koja bi mogla biti novi put na lokalnim izborima.



Foto: Domovinski pokret

“Istra je, kao i ostatak Hrvatske, čini mi se, predugo vremena zarobljena u jednoj političkoj opciji, ovdje je to IDS, u drugom dijelu Hrvatske je to duopol HDZ-a i SDP-a. Nemam ništa protiv njih, ali smatram da je ponekad dobro, pa čak i u ovim epidemiološkim uvjetima, kako vele stručnjaci – provjetriti malo. Nadam se da ćemo mi ovaj politički prostor provjetriti kvalitetno na dobrobit žitelja Istarske županije”, poručio je.

Foto: Domovinski pokret

Na pitanja o lokalnim izborima Škoro je odgovorio kako će lokalna tijela Domovinskog pokreta procijeniti imaju li kvalitetne kandidate i kako neće ići na lokalne izbore pod svaku cijenu.

“Nama je svaki grad prioritet. Koji god rezultat napravimo to će biti veliki uspjeh jer nas sada nema na lokalnoj razini, tako da ne samo svaki grad nego i svaka općina nam je prioritet i mi ćemo se na razini svakog mjesnog odbora, tamo gdje imamo ljude koje će odrediti ljudi s terena, boriti se za neku novu Hrvatsku.”

Škoro je poručio kako će pokušati vidjeti ima li na političkoj sceni onih koji su spremni razgovarati s Domovinskim pokretom kako bi dokinuli duopolu HDZ-a i SDP-a.

Foto: Domovinski pokret

“Mi im pružamo ruku odavde da sjednemo, da se dogovorimo i da zajedno dokinemo taj duopol koji vlada Hrvatskom na jedan loš način. Ono što mi želimo jest podržati onog kandidata kojeg će takav dogovor iznjedriti i u krajnjoj liniji u Gradu Zagrebu, ako se dogovorimo recimo s Mostom, ako imaju kvalitetnog kandidata mi ćemo ga podržati, ne bismo ništa htjeli nametati”, jasan je bio Škoro.

Škoro je komentirao i najnovije mjere stožera rekavši kako ta liberalna opcija pogoduje širenju virusa i kako smatra da su pogriješili, ali tvrdi Škoro, kao i obično nisu oni krivi – kriv je narod.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI