CURE NOVI DETALJI: Jedan sudac sa zabave u “Pršutu” presjeda sudom na kojem Kerumova žena tuži državu

Miranda Cikotic/PIXSELL

Jedan od sudaca na rođendanskoj proslavi u Kerumovoj konobi “Pršut”, za Slobodnu se Dalmaciju tijekom dana ogradio oko mogućeg sukoba interesa. Bruno Klein predsjednik Županijskog suda u Splitu, rekao je kako prisutnost Željka Kerum njega ne stavlja u neugodan položaj jer Kerum nema niti jedan postupak pred Županijskim sudom u Splitu.

Time se pak ne može pohvaliti i sudac Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu. Kako javlja Jutarnji list, upravo ovaj sud vodi postupak između trgovačkog društva Kruščica d.o.o., u vlasništvu Kerumove supruge i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Slučaj je to kojeg je Ministarstvo preselilo Državnom inspektoratu. Oni navode kako je građevinska inspekcija zabilježila bespravnu gradnju na lokaciji Kruščice. Donijeli su dva rješenja, a na oba je pokrenut upravni spor.

Dodaju i kako je upravni sud u siječnju 2021. godine odbio zahtjev za poništenjem inspekcijskog rješenja iz travnja 2020. godine, no presuda za rješenje iz studenog 2019. godine još nije donesena, zaključuju iz inspektorata.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI