ĐAKIĆ ZBOG ZARAZE KORONAVIRUSOM LEŽI NA INFEKTIVNOJ KLINICI: Hoće li zbog teškog stanja zastupnički mandat staviti u mirovanje?

Osim predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, zbog zaraze koronavirusom odsutan je i HDZ-ov zastupnik Josip Đakić. Njemu je prisutnost virusa u organizmu potvrđena krajem prošlog tjedna.

Njegovo stanje je teže od Jandrokovićeva i on se, s umjereno teškim simptomima, trenutačno nalazi u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. S Đakićem smo kratko razgovarali prošlog petka, prvi dan kad je završio u bolnici, a tada nam je rekao da su simptomi koje je imao nekoliko dana bili kašalj i povišena temperatura. Zbog toga tjedan dana nije dolazio u Sabor. U početku je, kako nam je kazao, mislio da se radi o prehladi ili gripi, no kako mu se stanje nije popravljalo nekoliko dana, a temperatura je porasla, Đakić je otišao na testiranje koje je pokazalo da je pozitivan na koronavirus.

Zbog toga je prošlog petka u Saboru glasao elektronskim putem, a ako njegov oporavak potraje, u HDZ-u su nam rekli da postoji mogućnost da Đakić stavi mandat u mirovanje te da u Sabor dođe njegova zamjena, doznaje Jutarnji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI