Dalija Orešković: Bit ću i dalje žestoka kritičarka, ali ću nastojati paziti i birati riječi

Tomislav Miletic/PIXSELL

Dalija Orešković komentirala je predsjednikove izjave. Kaže da svatko tko se bavi javnim poslom, pogotovo politikom, mora biti spreman i na ovakve uvrede.

“Ja se ovom prilikom ne bih branila od tih uvreda tako da skrećem pozornost na odnos muškarca koji je u ovom trenutku na poziciji moći prema ženama koje to možda na takav način nisu. Ja bih se radije vratila na onu temu koja je ovakve reakcije izazvala”, poručila je Dalija Orešković.

Smatra da u predsjednikovim uvredama ima elemenata svega, a ne samo seksizma i dobro je da su reagirali GONG i pravobraniteljica za jednakost spolova.

“Dobro je da je reagirala pravobraniteljica, to je njezin posao. Dobro je da je reagirao i GONG. Sve su to institucije koje imaju pravo ukazivati na anomalije. Način izražavanja predsjednika države u ovom trenutku predstavlja jednu anomaliju koja mu ne služi na čast. Ali to nije moja bitka, moja je bitka ono što sam započela s Marijanom Puljak i svojim suradnicima”, ustvrdila je.

Rekla je da neće pokretati nikakve tužbe za naknadu štete jer je i sama jedna od onih koji su žestoki kritičari na političkoj sceni.



“Bit ću to i dalje, ali ću nastojati paziti i birati riječi. Ponekad i sama koristim metafore, čega su se sjetili i predsjednik i mediji, kako sam svojevremeno komentirala rad bivše predsjednice i pri tome sam bila vrlo žestoka”, rekla je Orešković za HRT.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI