Dalija Orešković prokomentirala napad u Supetru: Kaže kako se “zlo sjeme slijevalo s Pantovčaka”

facebook

“Ovo nije priča o huliganima. Ovo je priča o državi i društvu u kojem je došlo do poremećaja temeljnih vrijednosti”, kaže čelnica START-a Dalija Orešković, komentirajući napad u Supetru gdje su napadnuti sezonci, a cilj su bili – Srbi.

Na Facebooku Orešković piše:

Okolnosti pod kojima je došlo do ovog sramotnog incidenta, samo su tek tek jedna u nizu posljedica dekadencije koju je u funkcioniranju države, politike i društva stvorila aktualna vlast.

Umjesto poštivanja izvorišnih osnova ustava i ustavnih načela, svjedoci smo povijesnog revizionizma.

Umjesto promicanja temeljnih ljudskih prava i zaštite prava manjina, svjedoci smo rastuće netolerancije prema različitostima svih vrsta. Umjesto jednakosti, ravnopravnosti, pravičnosti i vladavine prava, svjedoci smo vremena u kojem „stupovi društva“ poručuju kako pojedini državljani vrijede više, te im se time dopušta da za sebe uzurpiraju veća prava od onih koja imaju drugi.



Ozračje iz kojeg proizlaze ovakvi i slični napadi, stvorile su riječi i geste koje su se u proteklih nekoliko godina svjesno i namjerno kao zlo sjeme i loš primjer slijevale sa Pantovčaka i Banskih dvora na sve razine države i društva. Disfunkcionalne institucije i nered u načinu na koji se provode zakoni, prelio se u mržnju i nasilje na ulicama.

Posljedice su to, s jedne strane, bahatosti i nebrige vlasti za opće dobro, te s druge strane, naše pasivnosti koja je dopustila da nam vrijednosti i društvene norme kroje najgori među nama.

Vrijeme je za promjene, prije nego li postane prekasno.

orešković, faksimil

Komentiraj
Facebook Comments

Loading...
DIJELI