DALMATINSKI HDZ-OVCI NA NOGAMA! Biraju novo rukovodstvo: Tko je sve u igri?

Foto: Cropix

Nastavak unutarstranačkih izbora u HDZ-u probudio je strasti u splitskom ogranku vladajuće stranke, u kojoj će se konfrontirati Domagoj Maroević i Petar Škorić.

Maroević je inače ravnatelj Županijske lučke uprave te slovi za Plenkovićeva favorita pošto je riječ o njegovom prijatelju, a osim toga spominje ga se i kao potencijalnog kandidata za gradonačelnika Splita.

Tko je Škorić hrvatska ja javnost imala prilike spoznati tijekom unutarstranačkih izbora u HDZ-u kada se čovjek nije mogao odlučiti oko toga je li, ili ipak nije kandidat za potpredsjednika stranke.  Upućeni navode kako je ovaj šef splitske organizacije inače naklonjen konzervativnoj stranačkoj struji te je prisan s Davorom Ivom Stierom, a u splitskoj organizacijui spekulira se kako bi on mogao odustati od kandidature te poziciju prepustiti Maroeviću, no sa Škorićem se dakako nikada ne zna.

Vrlo važnu ulogu u dalmatinskim ograncima stranke sasvim sigurno igra aktualni politički tajnik i dugogodišnji šef ondašnje županijske organizacije Ante Sanader, koji po svemu sudeći za svoju poziciju ne mora strahovati. On naime kako za sada stvari stoje protukandidata neće imati pa će time zadržati ulogu najutjecajnijeg dalmatinskog HDZ-ovca što znači da bi i na nadolazećim lokalnim izborima u utrku za župana Splitsko-dalmatinske županije ponovno mogao njegov kadar, odnosno aktualni župan Blaženko Boban.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI