DAMIR KRSTIČEVIĆ JE I DALJE NA DRŽAVNOJ PLAĆI: Ima novi odnos s premijerom i za to dobiva ‘brutalan’ iznos

Cropix

Damir Krstičević vjerojatno nije ni pomišljao da će se baš tako brzo vratiti u Vladu. Nakon ostavke se na oprostio od aktivne politike.

“Odlučio sam da je dosta. Sabor me ne zanima, dao sam koliko sam mogao, prije svega u ratu”, izjavio je sredinom lipnja. U Sabor, dakle, nije ni pokušao ući, ali se tri mjeseca nakon ostavke ipak vratio u Banske dvore.

Kako prenosi Telegram, od početka kolovoza ove godine, bivši ministar obrane ima posebnu zadaću – savjetuje premijera Plenkovića o “poslovima obrane”, kako je stajalo u opisu njegove nove dužnosti kada je Vlada o tome izvijestila javnost. Za obavljanje svoje savjetničke uloge, Krstičević prima mjesečnu naknadu od 9000 kuna i u Vladi ima ured.

Zakonom o Vladi propisano je da se posebnim savjetnicima “može odrediti naknada za rad”. U prošlom mandatu mediji su izvijestili da su premijer i ministri imali 29 posebnih savjetnika, a dok je manji broj radio pro bono, drugima su se naknade, prema tim izvješćima, kretale između dvije tisuće i deset tisuća kuna mjesečno.

Bivši ministar obrane u Vladi nije stalno zaposlen, već po nalogu predsjednika Vlade Republike Hrvatske obavlja poslove dok priroda posla to zahtijeva. Nije, dakle, imenovan za cijeli mandat – što Zakon dopušta – nego dok bude potrebe.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI