Danas na snagu stupile stože epidemiološke mjere!

Screenshot

Današnjim danom radimo mnoge spačke drugim ljudima pošto je prvi april, ali Nacionalni stožer se ipak nije šalio. Uvedene su strože mjere u borbi protiv koronavirus.

Uvela se zabrana treninga u zatvorenim prostorima, izuzevši prvi i drugi rang natjecanja za vrhunske sportaše.

OGraničava se rad dječjih igraonica i radionica u zatvorenim prostorima te se privremeno zabranjuje i ograničava prelazak preko granice.

Ove mjere trenutačno će biti na snazi do 15. travnja ove godine, ali kako je ministar Božinović izjavio, moguće je da u slučaju dobre epidemiološke slike, dovede se i to ranijih promjena.

“Za ulazak u Hrvatsku priznavat će se i brzi antigenski testovi, a moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju, uključujući i rusko i kinesko cjepivo, ili potvrdom o preboljenoj bolesti koja će vrijediti 180 dana”, izjavio je Božinović.



Što se tiče županija u Hrvatskoj, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija će tako dodatno pooštrititi mjere zbog loše epidemiološke situacije.

Iako se na području grada Zagreba najavljivalo nošenje maski na otvorenom, vršiteljica dužnosti gradonačelnice grada Zagreba odlučila je preuzeti kontrolu nad zagrebačkim stožerom, smijenila Olivera Majića i ukinula takvu odredbu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI