DEČKO KOJI ZA PLENKOVIĆA ODRAĐUJE ‘PRLJAVE POSLOVE’: Milanović ga žestoko naribao

Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na 30-oj obljetncii SDP-a Hrvatke gdje se nakon svečane sjednice obratio predstavnicima medija te komentirao prepucavanja o polaganju vijenca povodom blagdana Svih svetih.

“To što se  dogodilo se nije dogodilo nikad ranije. Ni u vrijeme ove garniture, ni ranije, da se netko tko je došao iz kadrovskog inkubatora HDZ-a iz Slavonije dođe u Zagreb, da se tako obruši na načelnika Glavnog stožera, tu se ne radi o tričarijama, to su ozbiljne stvari. 24 sata gleda u papire, onda kukavički prebaci krivnju na vojnika i admirala kojemu nije ni do koljena”, rekao je Milanović koji se nakon toga obrušio na glasnogovornika Vlade Marka Milića.

“Zar ne vidite da glasonogovnik vlade po nalogu premijera maltretira ministre? Ministar je tu bačen kao mala igračka, da ga se pogazi i izvrgne ruglu ili namagarči”, rekao je predsjednik te dodao:   “Mijenjaju se ministri, a i predsjednici. Ministri mogu biti osobe koje razumiju ili ne razumiju. Mene su izabrali građani, njega nisu, a ni premijera. Ja sam vrhovni zapovjednik. Suradnja će biti moguća i s premijerom koji je rekao da će biti “tvrda kohabitacija” u noći kad sam izabran. Što to znači? Ozbiljan čovjek to ne bi trebao govoriti”.

Inače, mladi Milić uistinu jest osoba od najvećeg Plenkovićevog povjerenja, a glasnogovornik Vlade postao je još u prošlom Plenkovićevom mandatu. Radi se o mladom pravniku i sinu poznatog novinara Gorana Milića, koji s predsjednikom Vlade surađuje još otkako je ovaj bio zastupnik u Saboru. Suradnja se nastavila i nakon što je Plenković ušao u Europski parlament, a sam Milić u vladajući HDZ ušao je sa svega 18 godina, no njegova karijera procvala je s Plenkovićevim dolaskom na vlast.

Nije nepoznanica da Milić uz Tenu Mišetić spada u skupinu mladih Plenkovićevih lavova i ljudi od povjerenja, dok Milića proziva predsjednik, Tenu Mišetić u nekoliko je navrata prozivao posrnuli šef Agrokora Ivica Todorić nazvavši je čeličnom lady Banskih dvora.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI