Đikić o priopćenju Vlade: Kakva je to država koja na taj način smjenjuje stručnjake?

screenshot/HRT

Iz Vlade su sinoć priopćenjem demantirali navode da je premijer Andrej Plenković odlučio iz Znanstvenog savjeta isključiti petoricu znanstvenika, potpisnika apela javnosti i vladi – Andreju Ambriović Ristov, Nenada Bana, Petru Klepac, Branka Kolarića i Igora Rudana.

Znanstvenik Ivan Đikić jutros je komentirao priopćenje Vlade.

“Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete koju je Vlada napravila svojom zahvalom na suradnji petorici članova znanstvenog savjeta. Nakon toga se zapalio internet jer su svi bili šokirani”, rekao je za portal HRT-a Ivan Đikić, znanstvenik sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu.

“Kakva je to država u srcu Europu koja na taj način smjenjuje stručnjake koji savjetuju i svojim znanjem volonterski pomažu Vladi RH”, pita se Đikić.

“Nadam se da će premijer Andrej Plenković smoći snage i iz znanstvenog Savjeta ukloniti one članove koji su u sukobu interesa, a ostaviti vrhunske i moralne stručnjake koji svojim iskrenim savjetima doprinose očuvanju zdravlja i života građana”, poručio je znanstvenik.



Podsjetimo, 26 znanstvenika i liječnika, predvođenih znanstvenikom Ivanom Đikićem, napisalo je prije par dana otvoreno pismo u kojem ističu kako su duboko zabrinuti širenjem koronavirusa u Hrvatskoj. U apelu su pobrojili svoje preporuke za suzbijanje epidemije u Hrvatskoj i zatražili jasniju komunikaciju te jasan kriterij za testiranje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI