Direktor HUP-a: Mi ne vidimo s kojim se to gospodarstvenicima Stožer konzultirao oko mjera

Screenshot N1

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Damir Zorić bio je u programu N1 i govorio je o kompenzacijskim mjerama Vlade za poduzetnike.

Damir Zorić je rekao kako to doista jesu vatrogasne mjere i da su one nužne jer je odlukom Stožera čitavom nizu tvrtki zatvoreno poslovanje.

“Mjere su takve kakve jesu, Vlada ih je proglasila i one se provode. Jesu li dale određene epidemiološke učinke, to tek trebamo vidjeti, a kakav će biti učinak na gospodarstvo, to je sasvim vidljivo. Zasad mi nekakvog pomaka u epidemiološkom smislu ne vidimo”, rekao je Zorić.

Kazao je da ove mjere neće završiti i da će trajati još čak i onda kad počne cijepljenje.

“Svi projiciramo da će to biti negdje do proljeća ili do kraja prvog kvartala iduće godine. Stožer govori da se balansira između epidemioloških i gospodarskih mjera, ali mi ne vidimo s kojim se oni to gospodarstvenicima konzultirali. Trebalo je davno prije donositi odluke koje nisu apel. Sada moramo vidjeti što je dalje, očito će ove mjere doživjeti neki svoj upgrade”, ističe.



Zorić je rekao kako ne može reći da ih ministarstva ne konzuliraju oko mjera za pomoć, ali kako bi se prije samog zatvaranja trebalo konzultirati s gospodarstvenicima.

“Mislim da nedostaje Stožeru čvrsti, jači i temeljitiji input prema gospodarstvu. Ovako mi doznamo koje su mjere, a onda moramo razgovarati s Vladom kako komepnzirati gospodarstvu”, kazao je.

Zorić još jednom napominje kako bi se prije donošenja mjera koje bi uključivale zatvaranje pojedinih gospodarskih sektora, o tome trebalo konzultirati s gospodarstvenicima, piše N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI