DISKRETNI LEGIONAR, PLENKOVIĆEV VJERNI ČUVAR: General koji je zaratio sa Škorom

“Gospodin Škoro i ja imamo jednu zajedničku stvar iz 1991., obojica smo uzeli kartu u jednom smjeru, Škoro Hrvatska – Amerika, a ja Francuska-Hrvatska. Prvi sam legionar Hrvat koji se vratio da branim svoj narod i svoju domovinu Hrvatsku, a gdje je Škoro bio kad je bilo najpotrebnije hrvatskome narodu i domovini Hrvatskoj?

Bio sam još dvije godine pod ugovorom, odnosno dezertirao sam iz Legije i sve ostavio da branim svoj narod i domovinu Hrvatsku, toliko o uhljebu i čuvanju radnog mjesta”, tim riječima general Miljenko Filipović replicirao je Domovinskom pokretu čiji su ga zastupnici prozvali nakon što su HDZ-ovi branitelji reagirali na gostovanje Ivana Penave u Bujici.

Inače, general Filipović u medijima rijetko istupa no u HDZ-u tvrde kako premijer Plenković i on imaju više nego dobar odnos te da jedan drugog uvažavaju. Ovaj HDZ-ovac uz Plenkovića je stajao na unutarstranačkim, ali i na parlamentarnim izborima, a u stranci ga nazivaju tihim čuvarem premijerovih leđa. Filipović je i ranije dajući Plenkoviću vjetar u leđa kritizirao Penavu pa je tako svojedobno njegov prosvjed nazvao politizacijom.

Inače, Filipović je rođen u Tomislavgradu, iza njega stoji zavidan vojni put, a ujedno spada u skupinu časnika koje je 2000. godine umirovio bivši predsjednik Stipe Mesić. Nakon umirovljenja Filipović se povlači s javne scene i okreće poduzetničkim pothvatima pa tako u njegovoj biografiji stoji crtica da je vodio tvrtku SINACO, koja se bavila sigurnošću. Riječ je o tvrtki koja je iz sudskog registra eliminirana 2014. godine, na političku pozornicu vraća se s Karamarkovim dolaskom na čelo HDZ-a, a ostaje i uz Plenkovićevu vladu.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI