DJEVOJČICI NUDIO NOVAC ZA FOTOGRAFIJE: Podignuta optužnica protiv Dana Figenwalda!

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela mamljenje djece za zadovoljenje spolnih potreba, priopćio je DORH putem svoje web stranice.

Kako doznajemo, riječ je o sportskom novinaru Danu Figenwaldu.

“Okrivljeniku se podignutom optužnicom stavlja na teret da je u srpnju 2020. godine putem društvenih mreža stupio u kontakt sa ženskom osobom mlađom od petnaest godina i tražio od nje da se za novčanu nagradu fotografira u neprimjerenim pozama”, stoji u objašnenju odluke Državnog odvjetništva.

Osim toga, predloženo je i produljenje istražnog zatvora protiv Figenwalda zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a koji mu je ranije određen rješenjem suca istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Podsjetimo, naš portal prvi je donio vijest da je uhićen 51-godišnji novinar koji je putem Facebooka mamio maloljetnu djevojčicu koja je tek završila osnovnu školu. Tražio je od nje da se razgoliti i potom mu pošalje fotografiju, za što joj je ponudio novac.



Ona ga je odbila, no to ga nije spriječilo da i dalje inzistira.

“S 15 neke cure idu u Milano, a neke se igraju ispred zgrade…Sve zavisi o ambicijama“, poručio joj je.

Figenwald je poruke slao sa svog profila pod punim imenom i prezimenom, a djevojčici se hvalio da radi za ‘Jutarnji list’ u kojemu je do uhićenja bio vanjski suradnik.

Uhićen je 4. rujna, a tada mu je određen istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI