DODIK PISAO TRUMPU: ‘Kao srpski član predsjedništva BiH želim dati svoj doprinos’

Boris Scitar/PIXSELL

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, pismenim se putem obratio američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Dodik je u pismu pozdravio inicijativu Trumpa za normalizaciju odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ocijenivši da je riječ o povijesnom sporazumu, usput izražavajući uvjerenje da će on doprinijeti miru, stabilnosti i prosperitetu regije.

Prebacio Ambasadu BiH u Jeruzalem

“Kao srpski član Predsjedništva BiH, želim dati doprinos i podršku vašim mirovnim inicijativama u vezi s Izraelom. Zbog toga sam u Predsjedništvu BiH inicirao prebacivanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jeruzalem”, napisao je Dodik.

Dodik je objasnio da je proces donošenja odluka u Predsedništvu BiH takav da sva tri člana moraju glasati “za” i da će za njegov predlog biti potrebno i odobrenje još dva člana Predsedništva.“Nadam se da će članovi Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda razumjeti da bi ova odluka bila veliki doprinos u postizanju konačnog mirovnog rešenja za Izrael, a Bosna i Hercegovina bi slijedila primjer Sjedinjenih Američkih Država”, poručio je Dodik, prešućujući da su Šefik Džaferović i Željko Komšić bili protiv ideje o premještanju Ambasade BiH iz Tela Aviva u Jeruzalem.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI