Dok je bio ravnatelj u školi, pomoćnik ministra zaposlio je svog brata bez natječaja: Radio je jedno kraće vrijeme. Ne znam koliko, nekoliko godina

Pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin je prije stupanja na tu funkciju bio ravnatelj Obrtničko-industrijske škole u Imotskom i u njoj zaposlio brata kao domara, doznaje 24sata.

Također, drugi brat mu je postao ravnatelj gimnazije u Imotskom, a kći je nakon diplomiranja dobila posao učiteljice. Pritom je samo dva mjeseca radila na pola radnog vremena.

Nije loše bilo ni samom Momiru Karinu jer ministri su se mijenjali, on je ostajao pomoćnik. Pa je tako “nadživio” Predraga ŠustaraBlaženku Divjak i sad pomaže Radovanu Fuchsu. S druge strane, u svojoj Hrvatskoj seljačkoj stranci (HSS) nije uspio opstati, Krešo Beljak ga je suspendirao kad je uoči izbora pozivao ljude da glasaju za HDZ i Milana Kujundžića.

Javnost ga pak pamti po izjavi da oni koji napuštaju Hrvatsku nisu domoljubi.

“Danas se u Hrvatskoj nudi plaća od 1500 eura, stan i hrana, ali nešto se događa i ljudi odlaze van. Je li to pomodarstvo ili više nemamo taj domoljubni osjećaj.”



Što se pak tiče brata domara…

“Nije zaposlen, radio je jedno kraće vrijeme. Sad je otišao u Njemačku”, pojasnio je Karin za 24sata i dodao:

“Da, zaposlen je u vrijeme kad sam bio ravnatelj. Radio je jedno kraće vrijeme. Ne znam koliko, nekoliko godina… Ne znam točno.”

Naglasio je i da nije imao problema oko njegova zaposlenja, nije bilo ni prigovora, ali ni da nije bilo drugih kandidata za tu funkciju.

“Vi znate da postoje jasne procedure pri zapošljavanju. Ministarstvo uopće tu nema nikakvog utjecaja. Mučne su to situacije. Ne bih volio, stvarno, da sam znao… Isto bih savjetovao svakome da takve stvari ne radi, kad bude natječaj svako ima pravo prijaviti se i proći.”

Zanimljivo, Karin je prijatelj Tončija Vuksana, ravnatelja osnovne škole u Zagvozdu. On je pak zaposlio kćer bez ikakvog iskustva pa se pravdao da mu nije kćer jer se udala.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI