DON KAĆUNKO O NOVIM MJERAMA! Ostavio božićnu poruku te poručio: ‘Protiv svega se bune oni koji u crkvu ne idu!’

Nacionalni stožer je predstavio nove, još oštrije mjere, a najznačajnija je svakako ona koja se tiče propusnica bez kojih se uskoro neće moći izaći iz županije u kojoj imate prebivalište. Međutim, nije to jedina mjera. Razgovaralo se danas i o crkvama te misnim slavljima.

Odlučeno je kako se misna slavlja trebaju održavati kad god je to moguće – putem radija, TV programa ili na drugi način. Iznimno 24. i 25. prosinca i prema posebnim preporukama HZJZ-a.

Prema tim preporukama za svakog vjernika treba osigurati 7 m kvadratnih prostora i o tome mora biti izvješena obavijest na ulazu u crkvu. Pored toga, ispred crkve vrijedi odredba o maksimalno 25 ljudi, a preporučit će se da se polnoćke i mise pomaknu ranije i završe do 22 sata. Jedino članovi istog kućanstva ne moraju držati razmak.

Nacionalni stožer danas je predstavio nove, još oštrije mjere, a najznačajnija je svakako ona koja se tiče propusnica bez kojih se uskoro neće moći izaći iz županije u kojoj imate prebivalište. Međutim, nije to jedina mjera. Razgovaralo se danas i o crkvama te misnim slavljima.

Odlučeno je kako se misna slavlja trebaju održavati kad god je to moguće – putem radija, TV programa ili na drugi način. Iznimno 24. i 25. prosinca i prema posebnim preporukama HZJZ-a.Prema tim preporukama za svakog vjernika treba osigurati 7 m kvadratnih prostora i o tome mora biti izvješena obavijest na ulazu u crkvu. Pored toga, ispred crkve vrijedi odredba o maksimalno 25 ljudi, a preporučit će se da se polnoćke i mise pomaknu ranije i završe do 22 sata. Jedino članovi istog kućanstva ne moraju držati razmak.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI