DRAMA NA GRANICI! Susjedi ušli na naš teritorij, Hrvatska odmah poslala zahtjev: ‘Pomaknite se!’

Foto: Cropix

Hrvatske su službe primijetile kako je Bosna i Hercegovina postavila obavijesnu ploču s upozorenjem na blizinu granice 90 metara unutar hrvatskog državnog područja, prenosi Klix.ba.

Ploča s upozorenjem na blizinu granice se nalazi na području naselja Šiljkovača, u hrvatskoj općini Cetingrad, a pretpostavlja se da je postavljena slučajno.

“Izvidom ove lokacije i geodetskom provjerom nadležnih hrvatskih službi utvrđeno je da je obavijesna ploča postavljena 90 metara unutar hrvatskog državnoga područja (tik uz hrvatsku obavijesnu ploču o blizini granice), uzimajući pri tome u obzir crtu državne granice RH i BiH utvrđenu prema Ugovoru o državnoj granici iz 1999. godine”, stoji u dopisu Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske Ambasadi BiH u Zagrebu.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova vjeruje kako je u ovom slučaju došlo do nenamjerne pogreške bbosanskohercegovačkih službi te da se ista treba lako ispraviti.

Također, pozivaju susjede da uz prethodni dogovor i najavu hrvatskoj granici bez odlaganja ukloni navedenu obavijesnu ploču odnosno premjesti je na odgovarajuću lokaciju unutar državnog područja BiH.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI