Đurđević na sjednici Odbora za pravosuđe: “Ja niti sam prekršila zakon niti Ustav niti sam sudjelovala u protuzakonitoj proceduri”

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U Saboru je počela 17. sjednica Odbora za pravosuđe na kojoj će se predstaviti kandidati za predsjednika Vrhovnog suda, a članovima odbora bit će predstavljeni programi nakon čega će razgovarati s kandidatima.

Kandidati za predsjednika Vrhovnog suda su Zlata Đurđević, Lana Peto Kujundžić, Šime Savić i Snježana Rizvan.

Prva se predstavlja Zlata Đurđević.

“Potrebno je promijeniti percepciju sudaca i sudstva i razvijati kulturu učinkovitog pravosuđa. Krajnji cilj trebao bi biti vraćanje povjerenja građana u sudstvo. Smatram da sam se javila na ovu funkciju svjesna problema koji postaje, da imam znanja i volje, zahvalna sam predsjedniku Republike što je to prepoznao u meni i pokrenuo cijeli ovaj proces”, rekla je Đurđević.

Damir Habijan pitao ju je zašto se nije javila na javni poziv u prvom krugu.



“To je najteža optužba koja je došla prema meni iz političkih krugova. Ja niti sam prekršila zakon niti Ustav niti sam sudjelovala u protuzakonitoj proceduri. Koja je to radnja kojom sam ja prekršila zakon? Na prvi poziv se nisam bila dužna javiti. Moj postupak je započeo trenutka kada me je predsjednik države pozvao i pitao želim li biti kandidatkinja, u tom trenutku je prvi poziv završio. Pričekala sam sljedeći poziv i na njega sam se javila. radi se o nevaljanom zaključku i nelogičnoj pogrešci. Zaključuje se da zato što sam pristala biti kandidatkinja sam pogriješila što si nisam napravila radnju koja je bila prije toga”, rekla je Đurđević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI