DVIJE I POL GODINE NAKON POTRESA: Počinje obnova bolnica, evo kako će to izgledati

ilustracija

Velika obnova zagrebačkih bolnica počinje dvije i pol godine nakon potresa. Poznato je da je dosad bilo samo “kozmetičko” tretiranje tih zgrada odnosno “krpanje” raspuklih rupa na zidovima. Nekoliko sljedećih godina, te bolnice će biti gradilišta, piše Večernji list.

Zbog građevinskih radova, od ponedjeljka počinje reorganizacija rada u nekima pa su tako pacijentice ginekologije KB-a Merkur, naručene do kraja rujna, preusmjerene u KBC Sestre milosrdnice, gdje će raditi i njihovi liječnici iz matične ustanove, a ondje će od listopada sve ambulante raditi u dvije smjene.

Rodilište se iz Merkura seli u Vinogradsku, a dijelom i u KB Sveti duh. Onkološke pacijentice s Merkura od 1. listopada također će se liječiti u Vinogradskoj.

Uskoro započinje i obnova ginekologije u Petrovoj. No, rodilište se neće zatvarati već će u sljedećih godinu i pol premještati unutar zgrade. Naime, toliko se predviđa da će trajati radovi.

Na plućnoj klinici KBC-a Zagreb na Jordanovcu, koju je potres učinio totalno neupotrebljivom, počelo je sondiranje pa bi u skorije vrijeme i tamo radovi trebali krenuti.



U KBC-u Sestre milosrdnice za nekoliko tjedana počinje obnova šest zgrada. Konstrukcijska obnova financira se iz Fonda solidarnosti EU s rokom za povlačenje do lipnja 2023., a dio cjelovite obnove s energetskom učinkovitošću iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Vrijednost obnove tih šest objekata iznosi 438,7 milijuna kuna. Radovi na prvih pet zgrada trebaju se završiti do kraja 2023., a na šestoj do svibnja 2024. godine. Obnavljat će se upravna zgrada, Interna 2, Interna 3, Zavod za endokrinologiju, zgrada 4 u kojoj su očna i dermatološka klinika te zgrada 9, tj. Klinika za kirurgiju.

Radovi su prije mjesec dana počeli u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Već se obnavlja Klinika za dječje bolesti Zagreb.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI