EMOTIVNE PORUKE: Evo što su prvi Hrvati cijepljeni protiv covida poručili, ali i poželjeli nakon cijepljenja

Prva osoba koja je u Hrvatskoj cijepljena protiv covida, 81-godišnja je korisnica zagrebačkog doma za starije, Branka Aničić. Ona smatra kako ćemo nakon cijepljenja napokon krenuti u normalniji život, a sada, tvrdi, može se vratiti druženjima i aktivnostima u domu.

“Upravo sam cijepljena, pozdravljam sve, posebno premijera, presretni smo da su izabrali naš dom i da sam prva i da stvarno krenemo u normalniji život. Cijepljenje nisam ni osjetila, možemo se vratiti druženjima u domu, aktivnostima. Zbog svih nas trebali bismo se cijepiti, to je jedino rješenje”, rekla je.

Prvo cjepivo protiv koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji primila je 78-godišnja umirovljenica Ruža Križ. U domu je jako teško, tvrdi jer nesnošljiva je izoliranost i direktan kontakt s obitelji.

“Prva sam se prijavila za cijepljenje, nije me strah. Pozivam i sve druge da se cijepe”, istaknula je.

Zoran Biluš, korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Split na Zenti, prva je osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je primila cjepivo protiv bolesti Covid-19, javlja Slobodna Dalmacija. Okupljenim novinarima rekao je da se odlično osjeća te da jedva čeka vrijeme kada će opet moći izaći iz Doma.U Međimurskoj županiji prvi su se cijepili bračni par Sinković, Stjepan i Vasilija.

“Cijepili smo se da ne zarazimo ljude oko sebe, cijepili smo se zbog naše obitelji kako bi zajedno mogli provoditi ugodne trenutke. Nismo se bojali jer vjerujemo liječnicima, znanstvenicima i medicinskoj struci”, istaknuli su.

S druge strane, Varaždinskoj se županiji prvi cijepio korisnik doma, ali i umirovljeni liječnik Panteleimon Proskura.

“Moramo ga maksimalno iskoristiti, radi sebe, svojih najbližih i svih s kojima dolazimo u kontakt. Znanost i stručnjaci su rekli svoje. Mi korisnici smo o tome razgovarali i svjesni smo toga da to moramo napraviti”, tvrdi.

Nakon umirovljenika, cijepili su se i brojni zdravstveni djelatnici. Kako je protekao prvi dan cijepljenja u Hrvatskoj pogledajte ovdje!

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI