EPILOG OBRAČUNA ZEFE I MIGRANATA: Poduzetnik na slobodi, migranti iza rešetaka!

Kontroverzni poduzetnik Josip Antić Zefo nakon uhićenja i ispitivanja u policiji pušten je uz kaznenu prijavu zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Epilog je to obračuna Zefe s migrantima ispred zagrebačkog kafea Plaza, čija je snimka jučer kružila internetom. No, na snimci se vidio tek završni dio obračuna iz kojeg se moglo protumačiti da je poduzetnik bio taj koji je napao mladiće.

Međutim, pojavila se nova snimka koja posve razotkriva cijelu situaciju. Dvojica migratana napala su u blizini Plaze trećeg, a tek tada je reagirao Zefo koji je sjedio na terasi kafića. Ustao se i stao u obranu napadnutoga.

“Zefo je sjedio u većem društvu na terasi Plaze kada je vidio da dvojica maltretiraju, ponižavaju i udaraju jednog dečka. Izašao je, krenuo prema njima, pitao ih što rade, a oni su izvadili boce i krenuli prema njemu. On je oduzeo bocu, a jedan mu je skinuo sat s ruke. Tada se dogodilo ono što se vidi na snimci”, pojasnio je kontekst Antićev odvjetnik Gordan Preglej.

Prokomentirao je i optužnicu, kaže da tu nema elemenata kaznenog djela, već da bi to eventualno mogao biti prekršaj protiv javnog reda i mira.



Dvojica migratana također su zadražana na policiji. Prema neslužbenim informacijama, jedan od njih već je bio tražen, za njim je bila raspisana tjeralica pa je završio je u Rementicu. Drugi je pak priveden u postaju u Petrovu gdje je, navodno, napao policajca.

Postoje i naznake da su prije incidenta napali i prodavačice u obližnjoj trgovini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI