Europol je objavio fotografije najtraženijih seksualnih predatora, među njima je i Hrvat

Svake dvije minute dogodi se određena vrsta seksualnog zlostavljanja, maltretiranja, zločina. Svake dvije minute na području zemalja Europske unije netko prijavi ovakvu vrstu napada policiji. Iako žene i djeca najviše trpe ovakav oblik zlostavljanja, svi mogu biti žrtve.

Kako bi se više o ovom govorilo i kako bi se pažnja usmjerila na ovu stravičnu činjenicu, Europol je objavio fotografije najvećih seksualnih predatora s područja EU i tako pokrenuo kampanju u 19 europskih zemalja. Nadaju se da će od građana EU dobiti korisne informacije koje mogu pomoći u uhićenju nekih kako kažu, europskih najopasnijih seksualnih predatora.

Među 18 bjegunaca je i jedan Hrvat

Riječ je o 18 bjegunaca čije će fotografije i podaci biti objavljeni na stranici najtraženijih europskih bjegunaca, a plan je da se njihove fotografije sljedeća četiri tjedna vrte po medijima i društvenim mrežama. U Europolovu akciju su se uključile Belgija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Danska, Francuska, Njemačka, Italija, Litva, Latvija, Luxemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Rumunjska, Španjolska, Švedska i Velika Britanija. Građani se, ukoliko prepoznaju jednog od ovih bjegunaca, mogu anonimno javiti putem stranie eumostwanted.eu.

Na popisu Europolovih najtraženijih seksualnih predatora je i jedan hrvatski državljanin. Radi se o Mirku Draškoviću za kojeg se smatra da je u bijegu od 2010. godine. Osuđen je na tri godine zatvora zbog silovanja koje je 2008. počinio nad tada maloljetnom žrtvom. Zlodjelo je počinio na području PU karlovačke. Danas ima 53 godine, visok je između 171 i 175 centimetara i ima plave oči. Za njim je, kao i za ostalim seksualnim predatorima čije su fotografije objavljene na popisu najtraženijih Europolovih bjegunaca, raspisan europski uhidbeni nalog.

Europol
Facebook Comments



Loading...
DIJELI