Europski parlament glasa o 683,7 milijuna eura pomoći Hrvatskoj za saniranje štete nakon potresa

Zastupnica Sunčana Glavak sudjelovat će na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta koja se od 23. do 26. studenog održava u Bruxellesu.

Na plenarnoj sjednici raspravljat će se o temama sastanka Europskog vijeća u prosincu: cjepivu protiv COVID-19, terorizmu i klimatskim ciljevima, utjecaju pandemije na vanjsku politiku te o novoj europskoj strategiji za farmaceutsku industriju. Parlament će predstaviti nacrt nove industrijske strategije, u pogledu kojeg je zastupnica Glavak sudjelovala u pregovorima kao izvjestiteljica iz sjene EPP-a za mišljenje Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI).

823 milijuna eura pomoći državama članicama u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19 te prirodnih katastrofa

Europski parlament u ponedjeljak će glasati o pomoći EU-a u iznosu od 823 milijuna eura za saniranje posljedica potresa u Hrvatskoj, poplava u Poljskoj te krize uzrokovane koronavirusom u nekoliko država članica.

Iz Fonda solidarnosti Europske unije Hrvatskoj će za saniranje posljedica potresa u Zagrebu i okolici biti odobreno ukupno 683,7 milijuna eura, dok je 88,9 milijuna eura predujma već isplaćeno u kolovozu, priopćeno je iz ureda Sunčane Glavak..

Predlaže se i preko 132,7 milijuna eura isplata predujmova Hrvatskoj, Grčkoj, Irskoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Portugalu i Španjolskoj kao odgovor na stanje u području javnog zdravlja prouzročeno pandemijom bolesti COVID-19. Više od 7 milijuna eura namijenjeno je Poljskoj za oporavak od velikih poplava koje su ovu državu pogodile u lipnju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI