FIJASKO MASOVNOG CIJEPLJENJA! Ministar zdravstva: “Možda se omogući cijepljenje svakome tko dođe”

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Generalna proba masovnog cijepljenja održano je u utorak gdje je od 500 pozvanih građana, cijepljeno samo njih 90. Očekivalo se kako će se u srijedu cijepiti 1500 pozvanih građana, ali na kraju je malo više od pola došlo, točnije 783.

“Nismo baš zadovoljni odazivom. U svakom slučaju, bolje je nego dan prije”, kazala je jučer voditeljica Službe za školsku i adolescentnu medicinu NZJZ-a Dr. Andrija Štampar Tatjana Petričević Vidović.

U Rijeci je isto masovno cijepljeno, isto AstraZenecom, ali rezultat je puno bolji. U gradu šest puta manjem od Zagreba u jednom je danu cijepljeno duplo više ljudi nego u Zagrebu – 1400.

Stigli su problemi s masovnim cijepljenjem. Prozivalo se ranije kako nema punkteva gdje će građani primiti cjepivo, i sad kad se omogućilo, može biti označen kao potpuni fijasko.

“Razmišljate li o tome da jednostavno idući tjedan pustite sve da dođu, tko god se hoće cijepiti da može doći?” upitan je Beroš.



“Hvala vam na tom pitanju. Teoretski, možda bismo na taj način koji ste vi predložili nanijeli štetu nekim starijima koji su se ranije prijavili da se cijepe. Međutim, naravno da ćemo u datim okolnostima učiniti sve da se iskoristi svaka doza”, odgovorio je za RTL.

Dodao je da to nije isključeno kao opcija. “Moramo biti fleksibilni i napraviti sve što je najbolje za zdravstveni sustav” , kazao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI