FILMSKA SCENA: Lažni policajci skoro ‘upecali’ pozamašni plijen, ali netko im je poremetio planove!

screenshot

U Splitu Općinsko državno odvjetništvo provodi istragu protiv 52-godišnjaka i 54-godišnjaka zbog pokušaja prevare.

Na još neutvrđen način dvojica prevaranata nekako su došli do informacije o ženi koja na računu ima poveći iznos novca. Naime, sumnja se da su 59-godišnjakinju nazvali na fiksni telefon u petak u Splitu i predstavili joj se kao policajci koji moraju provjeriti njezin novac.

Rekli su joj kako se sumnja da je krivotvoren i da ga mora podići s računa u banci i donijeti kući. 59-godišnjakinja im je povjerovala i otišla u banku s namjerom da podigne poveću svotu, 47.000 eura, piše Dnevnik.

Službenica u banci odbila joj je isplatiti veliki iznos novca bez prethodne najave. Kad su je lažni policajci ponovno nazvali, 59-godišnjakinja im je odgovorila da ne može podići toliki iznos novca. Oni su joj rekli da ode u banku i podigne 17.000 eura. Otišavši i drugi put u banku službenica je počela sumnjati da je riječ o mogućoj prevari te je nazvala policiju.

Za to vrijeme 59-godišnjakinja je lažnim policajcima rekla da nije mogla podići više od 5000 eura. Oni su joj rekli da će policijski dostavljač doći u subotu oko devet sati po novacNa njezinim vratima pojavio se 52-godišnjak kojega su policajci dočekali i uhitili. Sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv 54-godišnjaka.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI