(FOTO) Crveni ‘Fićo’ okružen lampionima: Na poznatom spomeniku odana počast Vukovaru

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara kod Spomenika hrvatskom domobranu u utorak su u Osijeku položeni vijenci i upaljeni lampioni.

Predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin naglasio je kako je to najtužnija obljetnica iz Domovinskog rata.

“Ovo je dan u kojem se cijela domovina i svi Hrvati izvan domovine prisjećaju žrtve hrabrih hrvatskih branitelja, ali i civila koji su izgubili živote tijekom agresije na Republiku Hrvatsku i to ne smijemo nikada zaboraviti“, rekao je Vulin. Dodao je kako ovaj dan treba obilježavati i sjećati ga se jer generacije koje dolaze trebaju znati na kojim i kakvim temeljima je nastala naša domovina.

“Trebaju znati da nam ju nije nitko poklonio, već je izborena krvlju uz veliki broj žrtava“, rekao je Vulin.

Dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota naglasio je da su Vukovarci dali veliku žrtvu u trenutcima koji su za Hrvatsku bili najteži.



“Sam spomen Vukovara izaziva snažne emocije, poštovanje, tugu, pijetet i veliku zahvalnost. Vukovar se u tim trenutcima borio za Hrvatsku, a Hrvatska se treba i dalje nastaviti boriti za Vukovar jer tu žrtvu ne smijemo i nećemo nikada zaboraviti. Da nije bilo te žrtve pitanje je da li bismo danas živjeli našu slobodu, identitet i neovisnost koju imamo”, rekao je Piližota.

Trebamo nastaviti graditi društvo onakvo kakvo su Vukovarci i svi oni koji su dali sve od sebe braneći Hrvatsku očekivali, poručio je.

FOTO: Čitatelj

Osim izaslanstava Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, vijence su položili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Duž Vukovarske ulice učenici osječkih osnovnih i srednjih škola upalili su svijeće i lampione.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI