FRANJO TUĐMAN RATNI ZLOČINAC? Peović pojasnila svoju izjavu: Evo što je htjela reći i što mu najviše zamjera!

screenshot N1

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u N1 Studiju uživo komentirala je aferu Janaf, a osvrnula se i na prozivke zbog izjave o Franji Tuđmanu.

“Mi možemo reći da je taj poduzetnik Petek jedna paradigmatska figura uspješnog poduzetnika koji je uspio sebi stvoriti sigurnosnu mrežu lukrativnim ugovorima s državom. Malo karikiram, ali ono što želim reći jest da se treba postaviti drugo pitanje: Trebamo li takav koruptivan model podržavati, moramo li ga zastupati i dalje reproducirati ili bi država trebala imati puno veću ulogu u nekom obliku stvaranja ili organiziranja raznih usluga i na lokalno i na županijskoj razini?”, zapitala se saborska zastupnica Katarina Peović.

Osvrnula se i na izjavu u Saboru da je Franjo Tuđman sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu

“Moram priznati da meni nije posebno drago vraćati se na prošlost, baviti se prošlošću, ali isto tako treba postaviti pitanje zašto su oni tako uporni u toj opasnoj reviziji prošlosti. Moj odgovor je da dok se ne odredimo prema razdoblju tuđmanizacije, dok ne provedemo jedan oblik realnog sagledavanja prošlosti, mi ni ekonomski ne možemo napredovati. Franjo Tuđman je, i to svi znamo, itekako odgovaran i za kriminalnu pretvorbu i privatizaciju. Dok to ne riješimo mi ćemo na tim mitovima graditi i svoju privredu i ekonomiju”, ističe Peović.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI