GESTA O KOJOJ SVI PRIČAJU: Sarajevski policajac u ruševinama pronašao hrvatsku zastavu! Ono što je uslijedilo, oduševilo je regiju

Zapovjednik Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, Samir Mirvić, nakon potresa koji je razorio Petrinju i obližnje gradove, uputio se iz Sarajeva u Hrvatsku kako bi pomogao kolegama policijskim službenicima. S još nekolicinom sarajevskih policajaca obilazio je grad, no pažnju su mu na trenutak ukrale obližnje ruševine.

U njima se naime našla hrvatska zastava.

“Malo smo se išli prošetati gradom kako bismo, ako to bude potrebno, još nekome pomogli od građana. U prolasku pored ruševina, vidio sam u blatu hrvatsku zastavu. Bilo mi je teško gledati zastavu Hrvatske u blatu, imao sam neki loš osjećaj, onako ljudski. Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, u nadi da će je vlasnik pronaći i uzeti. Nisam ni znao da su me prijatelji slikali i sve objavili na Instagramu. Mislim da nisam nikakav heroj, ali da imam veliko srce bosansko, imam. Uostalom, kao i svi Bosanci”, rekao je Mirvić za Radio Sarajevo nakon što se fotografija počela masovno dijeliti društvenim mrežama.

“U petak smo krenuli iz Sarajeva dostaviti pomoć Petrinji i Glini. Akciju pomoći organizirao je Alija Jašarević, njegovo udruženje veterana brigade Starog Grada. On se obratio mojoj direkciji, a direktor Mirsad Vilić dao je podršku da naš tim sudjeluje u ovoj akciji pomoći prijateljima u Hrvatskoj”, pojašnjava kako se uopće zatekao u Hrvatskoj.

A kada je pozvan da  procijeni stanje na terenu, govori, jako je teško. “Ti ljudi koji su sve ovo preživjeli za mene su veliki heroji. Želim im da izdrže i da im Bog da snage, da se tlo konačno smiri”, zaključio je.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI