Gjenero i Puhovski: “Očekivana pobjeda Tomaševića, pobjeda Puljka je veliki neuspjeh HDZ-a”

Politički analitičari Žarko Puhovski i Davor Gjenero osvrnuli su se na pobjede kandidata u Zagrebu i Splitu.

Tomašević je potvrdio svoju veliku prednost iz prvog kruga.

“To je trijumf platforme Možemo! jer su dobili bolji rezultat nego ikad itko u demokratskoj tradiciji u Zagrebu, to je za njih velika stvar, a od sutra postaje velika odgovornost. Vidjet ćemo kako će izdržati uspjeh, kako će s time izaći na kraj”, istaknuo je Puhovski.

“Ovo zapravo nisu bili politički izbori u pravom smislu riječi jer u drugom krugu nismo birali između različitih političkih opcija i policy projekata, nego između demokratske opcije koja spada u ustavni luk i protudemokratske, populističke opcije. Škoro se potrudio u kampanji jasno dokazati da ne pripada u demokratski politički prostor”, ocijenio je Gjenero.

Ivica Puljak iz opcije Centar osvojio je 35.565 glasova, a njegov protukandidat iz redova HDZ-a Vice Mihanović 27.106 glasova te se oba politička analitičara slažu da je pobjeda Puljaka neuspjeh HDZ-a.



“To je veliki neuspjeh HDZ-a, za razliku od Zagreba gdje HDZ nije bio ozbiljno u igri. U Zagrebu je HDZ bio zadovoljan time što je pobijedio SDP. U Splitu je to neuspjeh HDZ-a jer su imali naprosto slabog kandidata kojeg nisu uspjeli pogurati”, rekao je Puhovski.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI