GJENERO O MILANOVIĆEVOM NAPUŠTANJU OBILJEŽAVANJA MASLENICE: Potpuno je u pravu, Hrvatskoj takva reakcija samo može koristiti!

Predsjednik Zoran Milanović odbio je sudjelovati u obilježavanju Vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93 kad je vidio da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja Za dom spremni.

O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb, javlja N1.

Politički analitičar Davor Gjenero smatra, dobar je to potez.

“Milanović je potpuno u pravu, to je kriterij koji treba uspostaviti, nulta tolerancija prema bilo kakvom obliku zagovaranju totalitarnih režima. Hrvatskoj takva reakcija može samo koristiti. U ovome je potpuno u pravu”, smatra Gjenero.

Kaže, možda to neće imati efekta kod ljudi koji dolaze na obilježavanja noseći ustaška obilježja, no treba doći do toga da se takve osobe potpuno socijalno izolira i isključi iz javnog prostora, odnosno da ga ne kontaminiraju.



“To je dugoročno dobra strategija, nisam za kažnjavanje jer to izaziva revolt pa biste imali protestni tip upotrebe takve ikonografije, to treba javno ignorirati, ali ne i tolerirati i tu je predsjednik Milanović potpuno u pravu”.

Milanović već zbog ‘Za dom spremni’ napustio obilježavanje Bljeska

Podsjetimo, Milanović je prošle godine također napustio svečano obilježavanje obljetnice Bljeska u Okučanima zbog napisa ‘Za dom spremni’. Rekao je tada kako u tome ne želi sudjelovati. U Zadru se obilježava 28. godišnjica Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica ’93, a na prigodnoj svečanosti trebao je sudjelovati i predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović te ministar obrane Mario Banožić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade, i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj.  U 9,15 sati predsjednik Milanović i drugi trebali su nazočiti prigodnom programu u parku u uvali Jazine kod Kocke, spomenika hrvatskim braniteljima. Iz MORH-a su najavili da su izjave predviđene u 9,45 sati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI