Gjenero: ‘SDP bi bio samo teret za Možemo, izgubili bi dio birača. Oni su su Bandićeva klijentela, a ne protivnici’

otvoreno.hr

Platforma Možemo ne želi ići na lokalne izbore u Zagrebu u koaliciji s SDP-om navodeći kako je to pravednije prema biračima. Smatraju da najviše novih birača mogu izvući tako da ne idu u predizbornu koaliciju sa starim političkim akterima. 

“Svaki peti birač Možemo! i Naš ne bi podržao veliku predizbornu koaliciju i to je jedan od razloga zašto smo donijeli ovakvu odluku”, rekao je Tomislav Tomašević.

“Tko bi racionalnim prihvaćao mjere stranke koja u Zagrebu nema relevantne pojedince koji ju predstavljaju. Bila bi samo teret za Možemo, izgubili bi dio birača”, objašnjava nam politički analitičar Davor Gjenero.

Dodaje kako je SDP kontaminiran jer je jako puno ljudi u Gradskom vijeću koji imaju tajne dogovore s Bandićem. “Oni su Bandićeva klijentela, a ne protivnici”.

Ističe kako to Tomaševiću neće naštetiti, naprotiv može ga ojačati. “Time što tog dogovora nema Tomašević ništa ne gubi jer će se oni koji nisu Bandićeva klijentela ponašati racionalno”.



Dalje navodi kako se SDP odlučio za žalosnu sudbinu, odnosno svoje propadanje u Zagrebu. “Izabrali su čovjeka bez znanja i karizme”.

“Treba odabrati kandidata koji zna kako voditi grad u krizi. U 20 godina Bandićeve vladavine nije ništa napravljeno u gradskoj infrastrukturi, grad se raspada. Grad se mora voditi tako da kad netko pobijedi Bandića mora biti ustrojena ekipa koja će na potpuno drugačiji način voditi grad, inače će Bandićeva hobotnica preživjeti”, zaključuje.

Dodaje da je potrebna osoba s dobrim menadžerskim kvalitetama te smatra da to može Damir Vanđelić, koji bi mogao biti kandidat HDZ-a. Dok Tomašević to nije, kako navodi, unatoč dobrim namjerama i poštenju. “HDZ bi time odabrao jednog od najboljih menadžera u Hrvatskoj”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI